În adolescență, Mihaela Leventer își dorea să urmeze cursurile facultății de sociologie. Totuși,  viața a dus-o pe alte cărări și a ajuns doctor dermatolog. Primii pași în antreprenoriat

i-a făcut în 1996, când, împreună cu o asociată care provenea dintr-un alt domeniu, a deschis un cabinet medical de dermatologie. După doi ani, i s-a propus să organizeze o clinică de estetică a unui investitor. Deși a fost amenajată complet, proprietarul a hotârât să o închidă. În acel moment, Mihaela Leventer a realizat că este momentul să înceapă un business adevărat.   

„M-am hotărât să-mi fac propriul cabinet medical fără asociați și am luat-o, iar, de la zero ”, își amintește Leventer. Se întâmpla în 1998. A început într-o singură cameră, cu o sală de așteptare în care încăpeau doar patru scaune. La început, nu avea mai mult de doi pacienți pe zi. După șase luni însă, micul cabinet devenise neîncăpător. Așa că Mihaela Leventer a fost nevoită să schimbe sediul.

În 2002, s-a mutat din nou într-un spațiu mai mare, cel pe care îl deține și acum. Spațiul i-a permis, pe măsură ce afacerea a crescut, mărirea clinicii  de trei ori. O perioadă a lucrat și în spital. “Plecam la 7.00 de acasă ca să ajung la spital, iar de la ora 14.00 până seara la 21.00-22.00 eram în clinica mea. Am lucrat mult timp și sâmbăta și duminica”, își amintește antreprenoarea. Din 2005, a părăsit spitalul și s-a dedicat total propriei afaceri. Până în 2012, deși clinica devenise măricică, a condus-o singură. Totuși, în acel an a realizat că nu mai putea împăca funcția de administrator cu profesia de dermatolog, așa că a ales să renunțe la management.

Un business de un milion de euro

Astăzi, centrul funcționează într-un spaţiu care înglobează trei cabinete medicale, patru săli de tratamente, două săli de operaţii şi un laborator propriu de histopatologie, care este dotat şi  funcţionează conform standardelor internaţionale. Nucleul  medical este format din 8 medici (dermatologi, histopatologi şi chirurgi ) şi tot atât personal mediu sanitar. Acestora li s-a alaturat  personalul administrativ şi de întreţinere, echipa de vânzări şi, bineînţeles, echipa de management, formată din patru membri. În total, am lângă mine o echipă formată din 22 de membrii. Cifra de afaceri înregistrată la sfârşitul anului 2015 este de 1,1 milioane de euro, iar  rata profitului este de circa 24%.

“Viitorul este la fel de dinamic şi plin de provocări pentru că în foarte scurt timp ne vom muta într-un spaţiu nou, de trei ori mai mare decât cel actual, iar în următorii trei ani ne propunem dublarea cifrei de afaceri şi dezvoltarea a încă trei departamente care să ne consolideze imaginea de centru de competenţă în dermatologia românească şi europeană”, își prezintă Mihaela Leventer planurile de viitor.

La sfârşitul anului 2015, Leventer a înfiinţat şi o fundație care-i poartă numele și se ocupă de sănătatea pielii. Antreprenoarea a înființat fundația pentru că își dorește să lase ceva în urma ei. Mai mult, ea vrea să întorcă spre comunitate cunoştinţele pe care le-a strâns în toţii anii în care și-a  făcut, cu pasiune, profesia.

Un doctor cu viziune

De-a lungul timpului, Mihaela Leventer a încercat să aducă în România ultimele descoperiri ale medicinei, precum și tehnologiile inovative din domeniu. Ea a cumpărat primul aparat IPL din țară. Totodată, a fost primul dermatolog care a făcut tratamente estetice cu toxină botulinica și acid hialuronic, organizând cursuri și pentru alți colegi. Tot ea a făcut primul implant de păr, prima aspirare de glande sudoripare, prima epilare laser sau primele peelinguri. Prin urmare, deschis drumul procedurilor estetice în dermatologie și a fost motorul dezvoltării acestora în România. A ajuns președintele pe Europa al Uniunii Societăților de Medicină Estetica, o organizație cu 32 de țări participante din intreaga lume.

Valoarea timpului liber

Deși are puțin timp liber la dispoziție, Mihaela Leventer reușește să facă sport de două ori pe săptămână. Merge la înot, iar, când mai are timp, îi face plăcere să meargă la teatru sau să se vadă cu prietenii. Călătorește foarte mult în scop profesional, dar asta nu o oprește să fructifice timpul dintre întâniri și să viziteze muzee sau galerii. Pentru vacanțe, antreprenoarea alege Grecia, Malta, Italia, iar, în România. Delta Dunării. Întrebată ce ar face dacă ar avea un an sabatic, Mihaela Leventer spune că ar relua lecțiile de pian. În copilărie a studiat 12 ani acest instrument, dar apoi a renunțat. Apoi, crede că s-ar întoarce la prima pasiune. “Aș studia sociologia, care a fost visul meu din tinerețe. Aș vrea să înțeleg mecanismele comportamentului uman, al grupelor de populații, dezvoltarea lor”, încheie Leventer.