'Slăbiciunea noastră constă în slăbiciunea leaderilor, în slăbiciunea oamenilor inteligenţi, pentru că şi-au pierdut încrederea şi speranţa în capitalul uman şi în forţa acestei ţări. Dacă toţi oamenii care au încredere în ţara asta ş-ar pune traista în băţ şi o zi din viaţa lor să meargă într-un sat din România, într-o comunitate defavorizată din cartierul Ferentari, să încerce să stea de vorbă cu leaderii, eu cred că vom schimba România foarte repede. 2018 este o ţintă rezonabilă să facem acest lucru', a afirmat Marius Bostan la conferinţa 'Capitalul uman al României – forţa de muncă adecvată din economie şi producătorul de valoare adăugată în societate: cum recuperăm ce am ignorat în ultimii 25 de ani'.

 

De asemenea, acesta a lansat ideea ca 1.000 de companii să 'adopte' fiecare câte un sat şi să încerce schimbarea mentalităţilor.

'Pentru 2018, an în care vom sărbători 100 de ani de la Marea Unire, nu mai trebuie să avem două Românii, o Românie aici, o Românie în afară. Trebuie să fie strâns legate aceste Românii. O Românie în mediul rural, o Românie în mediul urban. Iată două Românii fantastic de dezunite, să spunem aşa. Iar aceasta nu ţine doar de Guvern, ţine de fiecare dintre noi. Ţine de fiecare companie. Ce ar însemna dacă fiecare din 1.000 companii din top spune 'eu adopt un sat'. Adoptare în sensul că măcar o dată pe lună să meargă din board-ul companiei, sau o dată la trei luni, să meargă în acel sat, să discute cu leaderii comunităţii şi să facă această vizită doar pentru schimbarea mentalităţilor, întărirea unor principii şi valori fundamentale şi oferirea unui drum. Aceasta au făcut înaintaşii noştri acum 100 de ani când au modernizat România. Au mers din sat în sat şi atunci nu era internet, nu erau telefoane mobile, nu erau maşini. De ce au putut?', a afirmat Marius Bostan. AGERPRES