“România trebuie să aloce resurse financiare pentru dezvoltare, oboectivul pe 2011 fiind acela de a avea asigurat necesarul financiar pentru finanţarea proiectelor europene şi pentru proiectele de infrastructură, ca principală cale de ieşire din recesiune, din criza economică”, a afirmat premierul Boc.
Acesta a spus că România nu are altă alternativă decât să lase populismul la o parte pentru că acesta agravează şi mai mult criza economică.
“Anul politic 2012 va fi anul PDL şi al celor care susţin coaliţia pentru că vom putea demonstra că vom scoate România din criză. Am transmis un mesaj foarte clar, şi anume că absorbţia fondurilor europene este singura care poate grăbi relansarea economică a ţării”, a afirmat Boc.
Premierul a adăugat că fondurile europene nu au culoare politică, ci sunt ale românilor şi trebuie chletuite corect. “Nimic nu este mai periculos decât să se politizeze absorbţia fondurilor europene”, a spus Boc.
Premierul Emil Boc a fost prezent, sâmbătă, la Poiana Braşov, la întâlnirea a  peste 700 de primari democrat-liberali de comune din întreaga ţară.