BMW si Fiat vor coopera pentru a produce in urmatoarea decada  o noua platforma pentru Fiat Grande Punto si cea de-a treia genratie Mini. De asemenea, cele doua companii intentioneaza sa realizeze si o noua gama de motoare pe benzina si diesel, au declarat surse apropiate celor doi constructori, citate de Automotive News.

Presedintele executiv al Grupului Fiat, Sergio Marchionne a declarat, marti, ca Fiat va anunta, miercuri, semnarea unui acord de cooperare cu un alt constructor.  Marchionne nu a oferit alte datealii legat de cine ar putea fi partenerul ales, insa surse din industria auto au spus ca Fiat va semna acordul cu BMW.

Pe de alta parte, Fiat are deja acorduri de colaborare incheiate cu alti constructori din industrie, printre care se numara PSA/Peugeot-Citroen, Suzuki si Tata. De asemenea si BMW coopereaza in Europa cu PSA in domeniul productiei de motoare.

Constructorii auto au inceput in ultimii ani sa coopereze tot mai mult intre ei, pentru a putea reduce costurile de investitie pentru crearea noilor modele de masini.