Ambele companii sunt jucători semnificativi pe piaţa de IT din România şi, odată cu această achiziţie, Bittnet vizează dublarea cifrei de afaceri, până la 10 milioane de euro, dar şi extinderea de şase ori a bazei de clienţi. 

"Suntem de părere că piaţa IT din România trebuie să treacă printr-un proces de consolidare, aşa cum se întâmplă la nivel global în aproape toate domeniile. Promisiunea din 2016 de a urmări toate oportunităţile de consolidare în acord cu modelul şi valorile noastre de business a putut fi pusă în aplicare în 2017, când un context favorabil a dus la achiziţia Gecad Net. Am identificat în echipa Gecad Net oameni de calitate, profesionişti care împărtăşesc aceeaşi viziune ca a noastră despre viitorul industriei de IT şi despre gestionarea unei afaceri. Focusul tehnologic pe care cele două companii îl aveau separat şi pe care acum îl vom accelera împreună este legat de cloud şi securitatea informatică", a declarat Cristian Logofătu, CFO Bittnet, citat de Agerpres. 

"Aducerea împreună a celor două echipe va conduce la crearea primului integrator de servicii multi-cloud din România, pe care ne propunem să îl dezvoltăm, atât pe plan local, cât şi în afara graniţelor ţării. De asemenea suntem încântaţi să putem oferi clienţilor noştri cel mai extins portofoliu de servicii şi soluţii IT, combinat cu expertiza tehnică certificată la nivel mondial", a declarat Cristian Herghelegiu, manager general Gecad Net. 

Echipa nou formată va acoperi o zonă geografică semnificativ mai mare, cu o paletă extinsă de servicii şi soluţii IT. Bittnet are birouri locale în Cluj, Braşov, Sibiu, Timişoara şi Iaşi, iar Gecad Net are peste 100 de reselleri în întreaga ţară. 

"Noua echipă va fi aliniată la obiectivele şi planul de dezvoltare detaliat de Bittnet atât la momentul listării, cât şi în rapoartele anuale şi semi-anuale: consolidarea poziţiei de lider pe piaţa de training IT şi cel mai mare integrator multi-cloud din România", a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet.

 În 2016, Bittnet a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri cu 36% faţă de anul 2015, iar capitalizarea companiei a crescut de aproape trei ori, de la 7,7 milioane de lei până la 21,4 milioane de lei. Veniturile din training IT au depăşit 1,2 milioane euro, cu un număr aproximativ de 2.500 de studenţi în 2016.