Cifrele nu sunt deloc încurajatoare. La nivel federal, fiecare al şaptelea copil creşte într-o familie care beneficiază de ajutor social (aşa-numitul Harz IV), prin care sunt acoperite doar nevoile esenţiale. Comparativ cu 2014, numărul copiilor aflaţi la limita sărăciei a crescut cu circa 30.000, potrivit unor date prezentate de Oficiul Federal de Statistică din Republica Federală.

Dacă în Germania situaţia este alarmantă, deşi sistemul de ajutor social continuă să funcţioneze, în România jumătate din copii sunt expuşi riscului de excluziune socială. În Uniunea Europeană, unul din patru copii este expus riscului de sărăcie şi excluziune socială.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Informare al Parlamentului European, care prezintă datele analizate de Eurostat pentru anul 2014, 51% dintre copiii români erau expuși riscului de excluziune socială. Că aderarea la UE nu a adus un plus de bunăstare pentru majoritatea populaţiei este evident din simpla comparaţie a datelor: în 2007, doar 50,5 la sută dintre minori trăiau la limita sărăciei.

Mai multe, pe DW.com.