Green Group reciclează în prezent 2,5 % din totalul deșeurilor municipale generate anual, dar are capacitatea de a procesa până la 12,5 la sută dintre acestea. Și potențialul există: din totalul deșeurilor municipale generate anual în România, 84 % sunt reciclabile.

”Este necesar un efort susținut dacă vrem să atingem ținta de reciclare de 50 la sută până în 2020, iar îmbunătățirea sistemului de colectare separată a deșeurilor este o condiție esențială. România are oportunitatea de a-și stimula dezvoltarea durabilă, iar noi intenționăm să creăm aici un punct de reper în Europa de sud-est pentru standardele de colectare si reciclare”, a afirmat Constantin Damov, co-fondator Green Group.

Green Group susține din anul 2012 și o campanie de colectare separată direct de la consumatorii finali, introducând în magazine aparate inteligente pentru colectarea de sticlă, PET, doze  de aluminiu și echipamente electrice și electronice vechi. Pentru deșeurile aduse, oamenii primesc recompense sub forma voucherelor de discount la cumpărături.

Green Group este la ora actuală cel mai mare investitor în industria verde din România, reunind cinci companii specializate în gestionarea, reciclarea şi valorificarea deşeurilor: GreenTech (primul reciclator integrat de PET), GreenFiber Internațional (producător de fibră sintetică şi bandă PET), GreenWEEE Internaţional (unitate de tratare a deşeurilor electrice şi electronice), GreenLamp Reciclare (singurul reciclator din România care tratează echipamentele de iluminat uzate) şi Green Glass.