Miniştrii care nu se încadrează până la finele anului în limita cheltuielilor de personal, redusă cu 20% prin decizie a Guvernului, vor răspunde politic şi legal, susţine premierul Emil Boc, arătând totodată că nivelul cheltuielilor cu personalul până în iulie au fost mai mari decât în 2008.

„Vreau să se ştie că, până în luna iulie, chletuielile din acest an cu personalul sunt încă mai mari decât în 2008, pentru că salariile s-au mărit anul trecut de multiple ori, iar noi suntem obligaţi să aplicăm de la 1 ianuarie la 1 decembrie toate majorările salariale care au avut loc în anul anterior”, a declarat premierul Emil Boc la postul public de radio.

Şeful Guvernului a precizat în acest context că i-a avertizat pe miniştrii că vor răspunde pentru depăşirea limitei cheltuielilor de personal.

„Fiecare ministru a primit, în urma rectificării bugetare, o foaie semnată de mine în care se spune foarte clar că «în urma diminuării cu 20% a cheltuielilor de personal, trebuie să vă încadraţi până la sfârşitul anului în limita prevăzută în buget. Nerespectarea acestei încadrări atrage răspunderea politică şi legală a ministrului în cauză»”, a spus premierul.

Boc a arătat totodată că a preferat o scădere naturală a numărului bugetarilor, cu angajarea unei singure persoane la şapte posturi vacante, conform acordului cu FMI şi Comisia Europeană.

SURSA: Mediafax