Preşedintele CJSU Mehedinţi, prefect Ion Mîţu, a declarat că la intrarea Dunării în ţară au fost mobilizate echipaje de la Sistemul de Gospodărirea Apelor Mehedinţi, Agenţia de Protecţia Apelor Mehedinţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta”, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi.
”În zonă sunt deplasate ambarcaţiuni şi materiale bio-absorbante pentru neutralizarea efectelor poluării. Să sperăm că datorită debitului apei care a început să crească spre media multianuală a lunii octombrie, situat la 7.500 mc/secundă, substanţele chimice se vor dispersa şi nu va afecta flora şi fauna”, a precizat Mîţu.
Potrivit sursei citate, în localităţile riverane Dunării medicii veterinari monitorizează efectivele de păsări sălbatice şi au impus interdicţie locuitorilor să-şi scoată păsările domestice din ogrăzi.
”Specialiştii SGA Mehedinţi fac determinări din patru în patru ore ai parametrilor calitativi ai apei la Staţia hidrometrică Baziaş, până în momentul de faţă aceştia sunt normali. Ph-ul înregistrează o valoare de 7,74 unităţi, cu 0, 76 sub nivelul admis”, a concluzionat prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu.