Biroul procurorului general a afirmat că a fost lansată o anchetă preliminară privind un posibil caz de spionaj în legătură cu acest incident, despre care surse din cadrul serviciilor de securitate au afirmat că a fost pentru prima dată detectat în decembrie, dar care este posibil să fi început mult mai devreme. 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins vineri acuzaţia că hackeri ruşi s-ar afla în spatele atacului cibernetic. 

"Observăm cu regret că orice atac cibernetic din lume este asociat cu hackerii ruşi, însă de fiecare dată aceste acuzaţii sunt formulate fără dovezi concrete", a spus Peskov în cadrul unei conferinţe de presă. 

Johannes Dimroth, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne german, a declarat că oficiali au reuşit să evite pericolele iminente imediat după ce au aflat de atacul cibernetic, însă a evitat să spună dacă acesta mai este în desfăşurare. El a precizat că reţeaua de calculatoare IVBB afectată era utilizată pentru schimbul de documente etichetate "numai pentru uzul guvernului", însă nu şi pentru documente clasificate. 

Mass-media germană a informat că atacatorii au instalat malware pe 17 computere, inclusiv unul care aparţinea unui oficial din Ministerul Apărării care fusese detaşat în acel moment la Ministerul de Externe. 

Ziarul Sueddeutsche Zeitung şi posturile NDR şi WDR au informat că a fost copiat un număr mic de informaţii, inclusiv unele legate de Rusia. Potrivit acestora, atacul ar fi vizat Ucraina şi alte foste republici sovietice, ţări din America de Sud, statele baltice şi Scandinavia.(Sursa: Agerpres)