Raportat la primele 9 luni ale anului trecut, volumul primelor în 2016 a crescut cu 106% la asigurări generale şi cu 17% la asigurări de viaţă. 

„Compania a înregistrat o creştere a vânzărilor de produse de asigurare auto, naturală în contextul actual, marcat de ieşirea de pe piaţă a două mari companii de asigurări. Un obiectiv strategic al companiei este mixul de portofoliu. Vânzarea de produse de asigurare non RCA în anul 2016 a avut o creştere considerabilă, compania îmbunătăţindu-şi portofoliul de asigurări facultative de locuinţă, CASCO, asigurări de sănătate şi viaţă. Datele oficiale emise de Autoritatea de Supraveghere Financiară poziţionează Asirom VIG cu o cotă de piaţă de 13%, aferentă primelor 9 luni ale anului 2016. Pentru asigurările de viaţă, cota de piaţă a urcat de la 5,7% la 7,5%, şi de la 7,7% la 14% pentru asigurări generale, în comparaţie cu anul 2015”, menționează oficialii Asirom citați de Agerpres.. 

Compania precizează că în primele 9 luni ale anului 2016 a plătit daune în valoare de 358 milioane lei. Din cele 49.720 dosare de daună plătite în primele 9 luni ale anului, cea mai mare parte o reprezintă dosarele instrumentate pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. Asirom menţionează că plăteşte aproximativ 200 dosare RCA pe zi. 

Conform Asirom, „semnificative în anul 2016 rămân despăgubirile pe segmentul RCA pentru vătămări corporale. Din totalul de 43 milioane lei despăgubiri pentru vătămări corporale, Asirom a plătit 4 milioane lei pentru o daună externă şi 3 milioane lei în cazul unui accident rutier de pe teritoriul ţării noastre. Anul 2016 aduce un fundament financiar puternic. În contextul creşterii vânzărilor pe toate segmentele de asigurări, depăşind pragul de 1 miliard lei în prime brute subscrise, Asirom a dezvoltat o politica prudentă a rezervelor de daună, care au crescut într-un procent mai mare decât volumul primelor subscrise". 

Compania menţionează că are un capital de 340 milioane lei şi active financiare în valoare de 1,2 miliarde lei. Adunarea Generală a Acţionarilor Asirom a aprobat în luna august o majorare de capital în valoare de 170 milioane lei, ca o măsură suplimentară de siguranţă, din dorinţa de a identifica şi dezvolta cu succes noile provocări ale pieţei. 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a amendat în această săptămână societatea Asigurarea Românească Asirom Vienna Insurance Group SA cu 200.000 de lei şi pe vicepreşedintele directoratului, Bregovan Adamovic, cu 50.000 de lei, în urma unui control inopinat care a vizat activitatea acesteia. 

Potrivit ASF, controlul s-a desfăşurat în perioada 5 septembrie – 17 noiembrie 2016 şi a avut ca tematică modul în care societatea a instrumentat/soluţionat dosarele de daună pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă şi CASCO auto, a calculat şi a înregistrat rezerva de daună (avizată şi neavizată), precum şi acurateţea şi exactitatea datelor privind dosarele de daună aflate în rezervă/plăţi de indemnizaţii/respingeri/prescrieri dosare.