Dijmărescu: „Punctul cel mai de jos al recesiunii, în T3”
Autor: CAPITAL Online
Publicat: 11 Iunie 2009
Vizionari: 4707;
Punctul cel mai de jos al recesiunii în acest an va fi în trimestrul al treilea, a declarat, azi, viceguvernatorul BNR Eugen Dijmărescu, indicând scăderea creditării companiilor începând cu luna aprilie.
„Ceea ce aş fi crezut cu ceva timp în urmă, faptul că punctul cel mai jos al recesiunii era în trimestrul al doilea, acum îl aşteptăm în trimestrul al treilea. La începutul anului, în ianuarie-februarie, chiar începusem să fiu puţin optimist, deoarece creditarea începuse să dea semne de ieşire din prăpastia din trimestrul al patrulea. Totuşi, în luna aprilie există o aplecare în jos, o decelerare de 1% a creditelor noi acordate companiilor”, a spus Dijmărescu, citat de Mediafax.
Agricultura trage în jos T3
Oficialul BNR a apreciat că primele semne ale revenirii economiei este posibil să apară în ultimul trimestru al anului şi că trimestrul al treilea va fi mai slab decât perioada ianuarie-martie, în condiţiile unor rezultate nesatisfăcătoare din agricultură.
Astfel, Eugen Dijmărescu îl contrazice pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care a afirmat, luna trecută, că economia românească va traversa o recesiune
în "V", cu o scădere, urmată de o revenire treptată, şi că punctul minim al acestei scăderi a fost atins în primul trimestru.
SURSA: Mediafax
nu e asa , e altfel
Trimis de Vali. la 16 Octombrie 2009 14:02:59
ca in T1 al 2010 ce-o avea ...? .... va doare daca minimul va fi acolo ? .... .
Previziuni
Trimis de Radu la 11 Iunie 2009 19:54:39
Iertati-mi eventualele greseli....De ortografie. Apropos de pariuri pe curs.... Le-au mai facut si altii. E adevarat ca exista labilitate...dar nu cred ca la noi circula moneda din Botswana. Realitatea este ca toti analistii care pun pariu pe devalorizare, au interese proprii....sau ale intitutiilor la care lucreaza. Opinia mea: ce interes este mai mare...cel personal sau cel al tarii. Paralela (intentionat fortata) fotbalistii sunt mai buni la club decat la echipa nationala. :-(((
Dijmarescu
Trimis de Radu la 11 Iunie 2009 19:46:48
In trimestul in discutie se cuantifica rezultatele eforturilor din cele anterioare. Asa ca daca informatiile despre cauze sunt corecte efectul acestora poate fi cel scontat. Ca sa dai cu piatra e usor. Asa ca mai bine ganditi pozitiv. La modul real. Puteti ramane realisti si fara sa tipati in gura de sarpe: iata criza, onor ei. Sper ca intelegeti. Nu face nimeni monument ceor care se uita in spate ci doar celor care vad viitorul. Vizionarilor adica .....Si ii pot determina evolutia pozitiva
total eronat...
Trimis de john la 11 Iunie 2009 14:52:00
pe ce se bazeaza aceste predictii? din cate stiu T3 este intesat de vacante...deci...? eu zic ca T4 va fi sub T3: provizii de gaze/petrol pt iarna, de-ale gurii, etc. a, si cel mai important: trecerea alegerilor, care va inseamna si deplasarea cursului spre un 4.7 ron/euro.
deci...facem pariu ca asa va fi?
Recesiune
Trimis de Maria la 11 Iunie 2009 13:35:02
Pe ce s-a bazat Dijmarescu cand a fost optimist in ianuarie si februarie ,poate ne explica mai clar ,pentru ca nu poti sa iei in calcul doar creditarea,nu putem gresi in continuare.Ea adica ''creditarea'' este cea care ne-a dus in criza,exista si alte solutii.
• Dijmarescu out
Trimis de fight4romania punct com la 12 Iunie 2009 17:01:14
@ John Este absolut adevarat ce zici...Criza se va adanci , iar in T4 saracia va cuprinde Romania. Va reamintesc si o chestiune "simpla" care se va intampla in sistemul medical incepand cu luna septembrie : introducerea coplatei(cand mergi la doctor trebuie sa platesti). Pe fondul scaderii veniturilor, romanii sunt nevoiti sa scoata din ce in ce mai multi bani din buzunar. Dupa parerea mea, Romania va intra in colaps economic.