Compania consideră că este important ca schemele de ajutorare implementate în România să fie eficiente din punct de vedere al costurilor şi să nu afecteze competitivitatea producătorilor locali. „Ne-am adaptat procesul de producţie şi calitatea produselor pentru a răspunde cerinţelor pieţei. Avem laboratoare de testare cu ultrasunete, precum şi echipe care detectează defecte şi verifică suprafaţa tablei. Acestea ne permit să ne ajustăm parametrii laminoarelor pentru a putea produce dimensiunile comandate”, a declarat Bruno Ribo, Directorul General al ArcelorMittal Galaţi, în timpul seminarului „Wind Power România”.
În prezent, ArcelorMittal Galaţi livrează tablă groasă pentru turbine eoliene către producătorii din Grecia, Polonia, Republica Cehă, Ucraina, India şi Turcia, intenţionând să coopereze şi cu alte companii care construiesc parcuri eoliene în România în regiuni precum Moldova, Dobrogea, nordul şi estul Munteniei. Clienţii companiei beneficiază de termene scurte de livrare pentru cantităţile comandate, de soluţii logistice personalizate şi de un sistem proactiv de comunicare pentru verificarea statutului comenzii. Tipurile de oţel produse de către Combinatul din Galaţi sunt potrivite pentru fabricarea celor mai importante părţi componente ale unei turbine: elice, nacelă, axul rotor, turnul, precum şi pentru lucrările de fundaţie şi de construcţie.
ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră integrată din lume, prezentă în peste 60 de ţări. Grupul deţine operaţiuni miniere, având în portofoliu peste 20 de mine în operare şi dezvoltare, fiind al patrulea cel mai mare producător de minereu de fier.