Banca israeliana Mizrahi Tefahot a cerut, recent, miliardarului Arcadi Gaydamak sa plateasca in termen de zece zile un credit de circa 45 de milioane de euro, prin intermediul caruia acesta a achizitionat compania Ocif Investments and Development Ltd. Potrivit Globes, in caz de neplata, banca ameninta cu blocarea depozitelor bancare si a actiunilor detinute de Gaydamak in cadrul Ocif.
 
Conform Globes, actiunea bancii israeliene este determinata de caderea cu 60% a capitalizarii Ocif. Din aceasta cauza Mizrahi Bank pretinde garantii suplimentare sau achitarea imediata a creditului.

Garantiile depuse de Gaydamak cuprind un depozit de 16,8 milioane de euro si actiunile sale la Ocif, in valoare de peste 32 de milioane de euro. Surse din cadrul bursei din Tel Aviv au afirmat, spune Globes, ca, in cazul in care Gaydamak nu va spori garantiile, Mizrahi Bank nu va avea nicio problema in a vinde actiunile acestuia la Ocif.

Compania israeliana Ocif este prezenta si pe piata interna unde dezvolta in parteneriat cu Rothschild Group, proiectul rezidential Vivando Unirii (25 de milioane de euro investitie) si planuieste sa investeasca alte 200 de milioane de euro.

Sursa: Globes