Vânzările au scăzut în perioada ianuarie – martie la 4,76 miliarde de euro (6,5/8 miliarde de dolari), faţă de 4,88 miliarde euro în perioada similară din 2013.

Câştigurile obţinute din livrările pe plan mondial nu au compensat declinul din Europa de Est, regiune afectată de 'criza din Ucraina şi de problemele cu care se confruntă economia Rusiei', a declarat directorul general al companiei franceze, Marc Henry.

Totuşi, Michelin îşi menţine obiectivul de a înregistra o creştere a vânzărilor de anvelope de aproximativ 3% pe plan mondial.

Compania îşi extinde prezenţa pe pieţele emergente, cum ar fi Brazilia, China şi India, precum şi în SUA, unde cererea pentru maşini ar urma să crească. În acelaşi timp, Michelin şi-a redus numărul de angajaţi din Franţa din cauza declinului de pe piaţa auto europeană.

Compania vrea să-şi scadă costurile cu un miliard de euro până în 2016 şi să-şi majoreze profitul operaţional la 2,9 miliarde de euro anul viitor.

Cererea pentru anvelope de maşini şi camioane s-a îmbunătăţit pe majoritatea pieţelor, cu excepţia Europei de est, dar efectele cursului de schimb au afectat veniturile companiei, a anunţat Michelin.

Michelin încearcă să se extindă pe pieţele din afara Europei, care este afectată de declinul vânzărilor auto. Compania va cheltui aproximativ două miliarde de euro pentru a se extinde pe noi pieţe şi va reduce costurile în Europa, unde are aproximativ 59% din forţa sa de muncă, de 105.000 de angajaţi.

Grupul Michelin şi-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România aproape 3.000 de angajaţi, trei uzine – două la Zalău şi una la Floreşti – şi o reţea comercială. Începând cu anul 2005, România a devenit centru regional pentru operaţiunile comerciale ale grupului Michelin în Albania, Bulgaria, Croaţia, Bosnia, Macedonia, Muntenegru şi Serbia. AGERPRES