Apple are asteptari foarte mari pe piata din Rusia o data ce va lansa noul model iPhone 3G. Compania americana mizeaza astfel pe vanzari de 3,5 milioane de terminale in urmatorii doi ani.

Pana in acest moment pe piata din Rusia au fost livrate peste 600.000 de noi telefoane mobile de la Apple cu toate ca acesta nu a fost lansat oficial si nu a fost distribuit de un anumit operator telecom. Insa, conform unor surse avizate, Apple a semnat deja acorduri cu doi operatori de pe piata rusa, pentru ca saptamana viitoare sa mai bata palma cu o a treia companie.

Conform acelorasi surse compania americana a semnat un parteneriat cu Mobile TeleSystems (MTS), cel mai mare operator telecom din Rusia. Astfel, iPhone 3G va ajunge in mod oficial in aceasta tara cel mai probabil in luna octombrie. MTS si-a stabilit astfel un target de 1 milion de terminale vandute penrtu urmatorii doi ani.

Vimpelcom si MegaFon, alti doi operatori locali, se afla in negocieri cu Apple.Cele trei companii rusesti nu au vrut insa sa ofere detalii.

Apple a anuntat deja ca vrea sa vandal, la nivel global, 10 milioane de telefoane iPhone pe parcursul primului an de la lansare. Eldar Murtazin, analist la companiei de cercetare Mobile Research Group, a precizat ca cel mai probabil operatorii vor cumpara iPhone-ul de la Apple cu 399 de dolari si il vor vinde cu 990 de dolari.

Sursa: CIOL