Dar realitatea l-a lovit. În loc de biroul mult visat, a ajuns să muncească în grădina unui localic, în arșiță. Dar nu și-a lăsat visele să se veștejească în dogoarea soarelui străin. În doar 3 ani a ajuns manager de dezvoltare în cea mai mare firmă de business coaching din lume. La câțiva ani a venit în țară să își vadă visul împlinit. Acum, e cunoscut drept grădinarul care a ajuns business coach, dar și ca antreprenorul care le cere angajaților să viseze, să citească și să economisească.

            Menirea de a schimba mentalități

            Lorand Soares Szasz e un tip plin de energie. Viața nu a fost ușoară cu el, dar s-a încăpățânat să reușească atunci când ceilalți nu au crezut în visele lui. Este speakerul din România cu cele mai frecvente cursuri și care acoperă cea mai mare zonă a țării. Mai mult, a ajuns la rândul lui să învețe antreprenorii cum să își conducă afacerile.

Recunoaște că a venit în țară să schimbe mentalitățile care ne-au ținut în loc atâta timp. Nu a fost niciodată adeptul plânsului de milă. Așa că, înainte de a-și face publicul format din zeci de mii de participanți să zâmbească, muncește să-și facă angajații fericiți.

Acum, când a dovedit cât de important e să visezi, pretinde de la echipa lui același lucru. De la femeia de serviciu până la directorul executiv.

            Regula de aur: o carte pe săptămână

            Lorand recunoaște senin că nu deține o formulă magică a succesului. Nu crede în povești ce iau ochii, însă e convins că învățarea continuă și repetarea obiceiurilor sănătoase te pot duce acolo unde îți dorești. De-asta a creat o regulă de aur în firmele pe care le conduce: zilnic, 30 minute toată lumea citește.

            Găsește că marea problemă a afacerilor românești e faptul că nu se lucrează ca la carte, literar vorbind. Că prea mult s-a lucrat după ureche, iar rezultatele au fost mediocre. Așa că Lorand a decis să încurajeze creativitatea și gândirea liberă a fiecărui angajat din firmele lui.

            Pentru că ideile bune vin din lectură, fiecare om din firmă alege câteva idei din fiecare carte pe care le va adapta și aplica în domeniul lui. Poate acesta e motivul pentru care aproape în fiecare an și-a dublat cifra de afaceri.          

             Șeful ce se interesează de punga angajaților

            Dacă patronii și managerii din majoritatea companiilor sunt interesați numai de salariul și dările la stat pe care le scot din cont pentru fiecare angajat, Lorand mai pune o condiție: fiecare om din firmă trebuie să economisească!

Așa, spune el, va educa o nouă generație de profesioniști care vor înțelege nu doar că salariul este direct proporțional cu valoarea pe care o aduc în firmă, ci și că banii câștigați trebuie împărțiți cu mare responsabilitate.

Lunar, fiecare om pune departe o anumită sumă. Partea neobișnuită acum intervine: pentru fiecare sumă economisită, firma oferă o dobândă de 30%! Lorand știe că asta nu e nicidecum o pierdere pentru firmă, cum ar crede mulți, ci tocmai așa își fidelizează angajații. Și lanțul practicilor inedite implementate de acest tânăr antreprenor nu se opresc aici.

              ,,Condamnați” să viseze

Succesul lui Lorand a început cu un vis care atunci a părut stupid și copilăresc pentru mulți. Dar găsește zilnic forța să lupte pentru ceea ce își dorește. Așa că pe lângă citit și economisit, toți angajații lui visează. Dar o fac la modul cel mai serios.

Lângă biroul fiecăruia dintre ei vei găsi câte un panou cu obiective pentru anul în curs. Dacă întrebi pe oricare din echipă, îți va putea spune fără problemă unde vrea să ajungă din punct de vedere profesional. Iar șeful îi încurajează să facă asta la modul măreț. ,,Puneți-vă ținte nesimțit de mari, care să vă sperie!” își îndeamnă el angajații.

Crede cu tărie că fiecare om din echipa sa poate ajunge cel mai bun din domeniul său în întreaga țară. Depinde cât de mult își dorește asta. Lorand are un plan pentru fiecare. Ba mai mult, are câte un parcurs profesional pe care îl prezintă angajaților. Așa, în trei ani a reușit să ,,crească” o tânără asistentă la postul de director executiv. Acum, are deplină încredere să îi lase afacerea pe mână.

Lorand declară că nu se teme de ziua de mâine. E împăcat că orice s-ar întâmpla, dacă muncește și dă 100% în ceea ce face, nimic nu este de nerealizat. Iar în spatele afacerilor de succes pe care le conduce, recunoaște că stau echipe fantastice în care crede cu toată inima. Este pregătit să educe o nouă generație de antreprenori, dar și de angajați care vor schimba fața business-ului românesc.