Autoritatea americană de reglementare în domeniul medicamentului şi alimentaţiei, Food and Drug Administration (FDA) a desfăşurat la Antibiotice, între 14 – 22 ianuarie 2013, o inspecţie de urmărire, obligatorie pentru producătorii ce livrează medicamente pe piaţa americană.

"Rezultatul inspecţiei US FDA ne consolidează poziţia pe piaţa Statelor Unite pentru produsele solide sterile, injectabile şi pentru Nistatină. Încrederea într-un Sistem conform şi solid de Calitate crează cadrul favorabil de înregistrare, deci prezenţa produselor Antibiotice pe pieţe foarte reglementate şi nu numai”, a explicat Lavinia Dimitriu, Director Calitate Totodată, în luna decembrie doi distribuitori importanţi de medicamente, de pe piaţa americană au auditat sistemul de calitate de pe fluxul de produse sterile injectabile,
în vederea încheierii de noi parteneriate comerciale cu Antibiotice, ambele audituri finalizându-se favorabil.

În prezent, Antibiotice livrează pe piaţa SUA produsele Ampicilină, pulbere sterilă injectabilă, (4 concentraţii) şi substanţa activă Nistatină, urmând să demareze în primul trimestru al anului 2013 şi exportul pentru Nafcilină, pulbere pentru soluţie injectabilă (2 concentraţii).

"Aprobarea FDA, recunoscută peste tot în lume, ne va permite extinderea afacerii şi pe alte pieţe extrem de reglementate ca Australia, America de Sud, Canada sau Africa de Sud. Totodată, acest aviz favorabil reprezintă un excelent instrument de promovare pe pieţele emergente din Asia şi Orientul Mijlociu", a declarat Mihai Stoian, Director de Dezvoltare Afaceri din cadrul Antibiotice.

Exportul de medicamente, una din direcţiile strategice de dezvoltare ale Antibiotice s-a concretizat în anul 2012 în obţinerea unei cifre de afaceri de 20 milioane de dolari, în creştere de 4 ori faţă de 2007, când a fost de 5 milioane de dolari. Pentru anul 2013, Antibiotice estimează vânzări la export cu 17% mai mari decât în anul precedent.

În momentul de faţă, Antibiotice activă Nistatină în 60 de state ale lumii, prin intermediul a peste 100 de parteneri de exportă produse farmaceutice finite şi substanţa.