„ANAF-ul a început controlul la două dintre ele să vadă cum şi ce se întâmplă. Eu vă spun foarte sincer şi-mi asum, o să ajungem până a la ieşi public şi a spune: domne’, băncile astea nu au profit, de un an, de doi, de trei, de patru, nu ştiu dacă este foarte ‘safe’ să vă ţineţi economiile acolo. (…) Iertaţi-mă, e o bancă, dacă ea nu are profit, e pe pierdere, păi nu riscă să intre în faliment ?”, a declarat Mihai Tudose pentru Antena 3.

Din 36 de bănci care își desfășoară activitatea în România, jumătate sunt pe profit și jumătate nu, potrivit spuselor premierului. Întrebat dacă este mulţumit de felul în care lucrează ANAF după ce a operat schimbări la nivelul conducerii instituţiei, premierul a răspuns.

„Da, e un bun început, este prima lună când au depăşit planul, nu că l-au făcut, l-au şi depăşit. (…) Au început controale peste tot, şi vă dau un exemplu cu băncile. Avem 36 de bănci active, 18 sunt pe profit şi 18 nu. Eu cred că trebuie să le ajutăm (…) poate facem o fundaţie să le dăm nişte bani că, înţeleg că ei au venit aici să ne ajute, să, nu ştiu, sunt subsidiare ale Crucii Roşii sau, pur şi simplu, au venit aici crezând că toţi suntem cu tricouri cu: fraierii noştri !”, a mai spus Tudose.

Întrebat dacă este „o şmecherie” din partea băncilor respective şi cu concursul cui s-a ajuns la această situaţie, premierul a răspuns: „O, da. A statului, în general”.