Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, vineri, că este în lucru un proiect de act normativ prin care alocaţiile de stat pentru copii să nu mai fie acordate celor care provin din familii cu venituri mari, el precizând că nu a fost încă stabilit plafonul de la care alocaţiile să nu mai fie date.

Ministrul Mihai Şeitan a precizat că ministerul intenţionează să plafoneze şi acordarea tuturor prestaţiilor sociale, astfel încât doar persoanele care au realmente nevoie de ajutor să beneficieze de acesta.

La rândul său, secretarul de stat pe asistenţă socială din Ministerul Muncii, Mariana Nedelcu, a declarat că există un grup care lucrează la un proiect de act normativ privind alocaţia pentru copii, urmând ca aceasta să fie regândită, astfel încât banii „să meargă doar acolo unde este cazul”.

Şeitan a precizat că pentru plata alocaţiei de stat există un anumit buget în care ministerul trebuie să se încadreze, iar pe de altă parte, programul de guvernare prevede majorarea alocaţiei de stat pentru copii, lucru care nu ar fi posibil.

În acest context, grupul de lucru analizează posibilitatea neacordării alocaţiei pentru copiii care provin din familii înstărite, astfel încât să poată fi majorat cuantumul alocaţiei primite de copiii care provin din familiile sărace.

Nedelcu a declarat că, deocamdată, nu a fost stabilit plafonul de la care se va elimina acordarea acestei prestaţii. Ea a mai adăugat că grupul de lucru analizează şi posibilitatea de a uni alocaţia de stat pentru copii cu cea complementară şi cu cea monoparentală, astfel încât să fie acordată o singură prestaţie.

SURSA: Mediafax