Potrivit acestuia, în 2014 trebuie să se revină cu tarifele RCA la nivelul de acum 5-7 ani, pentru că altfel "vom avea foarte mulți clienți nemulțumiti".

El a mai precizat că în primul trimestru al acestui an, numărul petițiilor și reclamaților înregistrate la ASF au scăzut de la 3.787 la 3.139, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

La rândul său, președintele UNSAR, Remi Vrignaud, a precizat că piața asigurărilor a avut opt ani consecutivi de pierdere. Potrivit șefului UNSAR, pierderea medie pe compania a crescut în ultimii ani până la 6,8 milioane de euro în 2013.

Citiți și: Proiectul de lege care ar putea duce la scumpirea RCA

Un proiect de lege înregistrat la Senat pentru dezbatere publică şi care a primit avizul Consiliului Legislativ în data de 9 mai 2014 ar putea să conducă la majorarea tarifelor RCA şi să complice procesul de rezolvare a daunelor, se arată într-un comunicat publicat de asociaţiile profesionale din asigurări şi brokeraj în asigurări, informa ieri Capital.ro.

În opinia celor de la UNSAR şi UNSICAR, dacă proiectul de lege ar fi votat şi ar intra în vigoare, asiguratul român ar ajunge să fie discriminat prin comparaţie cu ceilalţi cetăţeni ai Spaţiului Economic European. Astfel, acesta ar avea o procedură mult mai complicată de urmat în cazul în care ar fi implicat într-un accident în afara ţării. Ar trebui să se adreseze nu numai reprezentantului de despăgubiri al asigurătorului RCA ce urmează să suporte despăgubirea, ci şi unui membru al CEETAR.