Micii producători răspund astfel acuzelor lansate de preşedintele Romalimenta, Sorin Minea, care a declarat că produsele comercializate la tarabe sub denumirea „tradiţionale” sunt de fapt cumpărate din piaţă şi vândute de 2-3 ori mai scump şi că marfa vândută în pieţele volante sub denumirea de tradiţională este achiziţionată fie din en-gross-urile turceşti, fie din Bulgaria, fie din carmangeriile care lucrează la negru.
„Primele atacuri au venit din partea ministrului agriculturii, Valeriu Tabără, care afirma că produsele tradiţionale sunt falsuri, sunt murdare şi nu ar trebui să fie pe piaţă.
Au urmat acuzaţii venite din partea marilor procesatori, care probabil simt că pierd din piaţă, pentru că ei produc produse care au denumirea de tradiţionale, iar cumpărătorii preferă să cumpere de la cei care folosesc astfel de metode.
Nu poţi să generalizezi, să arunci cu noroi într-o categorie întreagă. Dacă există impostori care se pretind a fi producători de produse tradiţionale, statul are pârghiile pentru a-i depista şi a-i pedepsi. Ministrul agriculturii ar trebui să apere produsele autentice, româneşti nu să încerce să le scoată de pe piaţă”, a declarat preşedintele Agrostar, Niculae Ştefan.