AFI Palace Ploieşti, cu o suprafaţă închiriabilă de 33.000 mp, este primul centru comercial modern din oraş. Proiectul este structurat pe două nivele şi dispune de 1.000 de locuri de parcare, dintre care 300 subterane.

Pe lângă hipermarketul cora, care ocupă o suprafaţă de 13.000 mp, printre chiriaşii centrului comercial se mai regăsesc retailerii Koton, H&M, Reserved, Musette, TimeOut, Collins, Nike, Aldo, Otter, Lee Cooper, Il Passo, Jolidon, Massini, Motivi, Jack and Jones, Braiconf, Kenvelo, Cropp Town, Leonardo, House, Carpisa, Intersport, Flanco, EMag, Smyk, Douglas, Sabon, librăria Cărtureşti, DM, Animax sau Kitchen Shop.

Zona de restaurante include KFC, McDonald’s, Brioche Doree, restaurantul libanez El-Bacha, bucătaria italiană prin Pizza Dominium şi Pizza Bonita, mâncarea vietnameză prin Thang Long, restaurantul grecesc Spartan sau Food of Persia.

Pe partea de divertisment, AFI Palace Ploieşti dispune de un complex Cinema City cu şase ecrane, un patinoar interior de 500 mp ce va fi funcţional tot timpul anului, un casino MaxBet, un loc de joacă pentru copii în interiorul mallului, Cinema XD (cinema virtual 6D), o zonă cu console Play Station şi o selecţie variată de jocuri electronice.

Proiectul a fost finanţat de Raiffeisen Bank International AG (RBI), ce a asigurat un împrumut de peste 30 mil. euro. Construcţia proiectului a fost executată de contractorul Danya Cebus Rom, subsidiară a Africa Israel Investments.