'Vara acestui an a însemnat pentru Aeroportul Internaţional Timişoara un flux mult mai mare de pasageri, în special datorită curselor charter care au transportat turiştii spre destinaţiile favorite de vacanţă. În această vară, aeroportul a înregistrat un număr de 22.334 pasageri la cursele charter, cu 78% mai mult faţă de anul precedent', se menţionează într-un comunicat al aeroportului.

Conform statisticilor Aeroportului, cele mai aglomerate luni în care turiştii au plecat în vacanţă au fost iulie şi august, însă agenţiile de turism au organizat zboruri până la începutul lunii octombrie.

Potrivit sursei citate, ultima cursă de vacanţă din acest sezon a aterizat joi pe Aeroportul Internaţional Timişoara. Ultimii 118 pasageri au sosit din Turcia (Antalya), iar această cursă a închis sezonul zborurilor de vacanţă, la Aeroportul Timişoara.

Antalya a fost destinaţia favorită şi în acest an, fiind înregistraţi 11.386 de pasageri, însă tour-operatorii au ales să ofere în sezonul estival 2014 şi vacanţe în trei insule greceşti – Skiathos, Zakynthos şi Creta.

În luna august, un tour-operator străin a efectuat mai multe curse charter spre şi dinspre Tel Aviv (Israel). A fost pentru prima dată când o aeronavă a operat curse directe spre această destinaţie, de la Aeroportul Timişoara.

'În cursul acestei luni, administraţia aeroportului intenţionează să organizeze o întâlnire cu agenţiile de turism din regiune, similară cu cea desfăşurată înaintea sezonului de vară 2014, pentru a realiza o strategie comună de dezvoltare a traficului de vacanţă în următorul sezon estival', a declarat directorul Aeroportului Timişoara, Daniel Idolu.

SURSA: Agerpres