Este clar că sunt nişte firme favorizate în ceea ce priveşte contrabanda din România, care este uriaşă, este uriaşă, a declarat Liviu Dragnea. 

 În mod normal, serviciile secrete ar fi trebuit să aibă – şi au sigur – informaţii despre tot ce mişcă în România. După părerea mea, au mult prea multe informaţii, adică informaţii şi din zone private, unde nu au ce să caute. Dar acesta este alt subiect. Deci clar că ştiu tot, care este fiecare circuit mafiot de contrabandă în România – legume, fructe, carne, orice.

 S-a semnat un ordin, zilele trecute, Ministerul de Interne, Ministerul de Finanţe, Poliţia de Frontieră, ANAF-ul, cu filtre unu la unu, adică nu se mai face control prin sondaje.

O să se prezinte, nu ştiu când, la începutul lunii septembrie, un bilanţ pe 10 – 15 zile din august. Şi rezultatele sunt foarte bune. Încet, încet, o să se ajungă şi la destructurarea acestor reţele. Lucrurile astea deranjează? Deranjează, doamnă, pentru că vorbim de sute de milioane de euro, poate miliarde, miliarde în atâţia ani de zile şi, cum bine ştiţi, sau cum bine ştim din filme, din cărţi, orice protecţie implică o taxă de protecţie. Adică nimeni nu protejează structuri mafiote de contrabandă pe gratis sau din ideologie. Este o temere că noi vrem să le destructurăm? Da. Sunt unii din statul paralel care pierd? Da. Deci este supărare şi aici? Este supărare şi aici. În agricultură şi industria alimentară – noi importăm mii de tone de hrană proastă. Nu are nicio legătură conţinutul cu ce scrie pe etichetă. Am avut o discuţie cu doamna prim-ministru, a dispus celor de la ANPC, a vorbit şi cu ministrul de finanţe să se aloce bani pentru un program serios de dotare şi să facă un laborator adevărat de analize, pentru că acum nu avem aşa ceva. Nimeni nu a vrut să investească acolo. Noi ţipăm, eu ţip, dumneavoastră ţipaţi, oamenii ţipă şi în continuare am ajuns coşul de gunoi al Europei. E clar, de la deodorante, alimente, toate produsele care sunt pentru România, medicamente, sunt de o calitate mai scăzută. De ce? La noi merge. La noi merge pentru că este complicitate din interior. Eu vreau să nu mai fie astea. Vreau să… Cum să spun? Să începem să producem mai mult, pentru că pământul ăsta este atât de bogat încât dacă mergi aşa pe câmp şi îţi scuturi buzunarele, în urma ta răsare grâul sau orzul.