"Sectorul de energie, puternic reprezentat pe piaţa de capital locală, a avut cel mai mult de suferit ca urmare în principal a reducerii preţului petrolului la nivel mondial. În acelaşi timp aş remarca şi sectorul financiar reprezentat spre exemplu de BRD şi Banca Transilvania care au înregistrat creşteri substanţiale ale preţului acţiunii de 31% şi respectiv 29% în cursul anului 2015", a afirmat Anghel, într-un interviu acordat Agerpres

"O pondere importantă din acţiunile incluse în indicele principal al BVB sunt clasificate drept acţiuni defensive – energie şi utilităţi. În ultimii ani, nivelul dividendelor importante acordate de companiile listate pe BVB (pentru unele companii ajungând şi aproape de 10% pe an) a reprezentat un element important de atracţie şi cred că aceasta va continua şi în 2016", a mai spus şeful BVB.

El a precizat că în ultimii doi ani şi jumătate, BVB a intermediat finanţare de circa 1 miliard de euro prin intermediul emisiunilor de obligaţiuni.

"În cursul anului 2015 s-a realizat cea mai mare emisiune de obligaţiuni prin intermediul BVB de 2,2 miliarde lei de către Municipiul Bucureşti, emisiune care s-a bucurat de o cerere mult mai mare decât oferta, ceea ce dovedeşte faptul că pentru emitenţi de calitate se pot găsi fondurile necesare disponibile prin intermediul pieţei de capital locale", a arătat Lucian Anghel.