Acesta este cel de-al treilea proiect pilot care face parte din strategia Enel pe termen lung de a instala contoare inteligente pentru 2,8 milioane de clienţi din România.
Până în prezent, Enel a instalat în România 140.000 de contoare inteligente, iar în acest an va instala încă pe atâtea, aşa cum am menţionat mai sus. Conform estimărilor ANRE, până în 2020 contoarele inteligente vor fi instalate la 80% dintre consumatorii din România. În ceea ce priveşte programul Enel, compania a anunţat că va aloca 139 de milioane de euro pentru investiţii în operaţiunile de distribuţie, iar în 2018 investiţiile programate vor ajunge la 168 de milioane de euro.
”Vom respecta cu stricteţe angajamentul asumat de a aduce permanent noi tehnologii în România şi de a folosi expertiza internaţională a grupului nostru pentru îmbunătăţirea semnificativă a calităţii reţelei locale, deoarece credem într-un sistem energetic mult mai flexibil şi mai eficient pe termen lung, bazat pe inovaţie tehnologică şi orientare către client”, a declarat Georgios Stassis, Country Manager Enel în România.
Clienţii incluşi în cel de-al treilea proiect pilot vor beneficia de citiri ale contorului de la distanţă, care înlocuiesc citirile de pe teren şi estimările de consum. Contoarele inteligente pot comunica cu distribuitorul în timp real, permiţând o identificare mai uşoară a defecţiunilor de reţea, astfel încât compania să poată interveni în caz de avarii mai rapid şi mai eficient, îmbunătăţind astfel calitatea reţelelor şi a serviciilor.
“Transformarea digitală pe care contoarele inteligente o aduc plasează consumatorul în centrul preocupărilor noastre, oferind clienţilor o experienţă îmbunătăţită: acces la date de consum în timp real, posibilitatea de a monitoriza consumul de energie, facturare pe baza consumului exact şi cel mai important, monitorizarea continuităţii serviciului şi restabilirea mai rapidă de la distanţă a acestuia în caz de defecţiuni.”, a mai spus Stassis.
E-Distribuţie Muntenia va pune în funcţiune aproximativ 70.000 de contoare inteligente acoperind zone importante din Bucureşti şi Ilfov. În Ilfov, clienţi din Buftea, Mogoşoaia şi Chitila sunt incluşi în proiect.
E-Distribuţie Dobrogea va instala aproximativ 40.000 de contoare inteligente atât în zona urbană, cât şi în zona rurală. E-Distribuţie Banat va instala contoare cu noua tehnologie pentru peste 40.000 de clienţi din mediul urban şi rural din judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş.
Mare parte din contoarele inteligente care vor fi instalate consumatorilor sunt produse în România, la fabrica AEM din Timişoara.
Ce este contorul inteligent E-Distribuţie
-
-
-
Brandul american Michael Kors şi-a închis primul magazin ...
-
Bătăi de cap pentru antreprenori: Cifrele BNR și FMI pentru ...
-
Bucureştiul a sărit pragul de un milion de angajaţi, iar ...
-
-
Magazinele H&M caută angajaţi pentru magazinele din toată ...
-
În Dubai se deschide un nou, dar deja celebru, hotel plutitor ...
-
-
-
Factură umflată la energia verde. Zeci de fabrici scutite de ...
-
-
-
Saxo Bank: Trei motive pentru care obligațiunile de Trezorerie ...
-
-
-
Lumea este sufocată de datorii. Tot PIB-ul Chinei, împrumutat ...
-
“Verde” pentru noul stadion Rapid de 27 de milioane de euro ...