Monitorizarea activităţii de la Automobile Craiova de către AVAS, previziunile optimiste ale guvernatorului BNR Mugur Isărescu cu privire la economia românească şi închiderea pe un consistent plus a indiceului SIF-urilor pe bursa de la Bucureşti, pe fondul unei pieţi în scădere sunt principalele informaţii ale momentului din domeniul .ro.

AVAS va monitoriza în continuare contractul de privatizare al SC Automobile Craiova SA, chiar şi după lansarea producţiei Ford la Craiova, a declarat preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, Mircea Ursache, citat de capital.ro.

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a detaliat, la finalul seminarului desfasurat la BNR pe tema economisirii, la solicitarile jurnalistilor afirmatia potrivit careia „economia nu mai poate merge decat in sus”. Acesta a explicat ca, dupa productia industriala, se observa deja trendul crescator iar in ce priveste Produsul Intern Brut evolutia pozitiva va incepe in trimestrul IV, scrie hotnews.ro.

Indicele sectorului SIF incheie sedinta Bursei cu o crestere de aproape 3%, in contextul speculatiilor cu privire la eliminarea pragului de detinere de 1%, in vreme ce restul pietei a fost dominata de vanzatori, indicele compozit avand un declin de 0,46%, relatează wall-street.ro.

Alte titluri importante din economie

Una din trei firme din Ungaria este amenintata de faliment din cauza lipsei de lichiditati (zf.ro)

Vine la Bursă OTP Wise Ro, primul fond de investiţii cu capital garantat (standard.ro)

Locuintele de lux din Capitala, cu 50% mai ieftine fata de anul trecut (financiarul.com)

România, pe locul 110 în lume la infrastructură. Zimbabwe şi Vietnam stau mai bine (realitatea.net)

Nu rata mâine, la ora 8:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.