Analiza Merrill Lynch referitoare la evoluţia economiei româneşti, valoarea maximă a ultimelor săptămâni a cursului leu/euro anunţată azi de BNR şi scăderea bursei de la Bucureşti sunt principalele ştiri ale momentului din domeniul .ro.

Cea mai neagră perioadă a economiei româneşti de după 2000 este pe cale să se termine – declinul economic este aşteptat să se încheie odată cu acest trimestru, spun analiştii Merrill Lynch. Poza economiei la şase luni: scădere dramatică pe linie. Primul semnal pozitiv vine din industrie – dinamica negativă a încetinit deja, segmentul de prelucrare urmând să fie, în opinia aceloraşi analişti, motorul revenirii economice, relatează standard.ro.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat miercuri un curs de referinta de 4,2372 lei pentru un euro, cu 1,43 bani mai mult decat cel din ziua anterioara, acesta fiind cel mai ridicat nivel al ultimelor sase saptamani. Marti, un euro a fost cotat la 4,2229 lei, spune hotnews.ro.

Indicele compozit al Bursei de Valori Bucuresti, BET-C, a scazut cu 3,69% in sedinta de tranzactionare de miercuri, tras in jos de declinul SIF-urilor cu 3,5%%, si de cel al indiceleui BET cu 3,4%, scrie zf.ro.

Alte titluri importante din economie

Croaţia vrea în South Stream (capital.ro)

Vrei să-ţi faci firmă? Află ce acte ai nevoie (adevarul.ro)

Institutiile publice, obligate sa scada cheltuielile de personal cu 15,5% lunar (wall-street.ro)

Piata auto americana, crestere de 1% in august (financiarul.com)

Nu rata mâine, la ora 8:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.