Topul angajaţilor ANAF pe judeţe, semnele de revenire a economiei mondiale şi creşterea depozitelor în valută în defavoarea creditelor în lei sunt principalele ştiri ale momentului din din .ro.

O situaţie la nivelul ţării al numărului de angajaţi ai ANAF care se ocupă de returnările de TVA scoate la iveală discrepanţe grave între volumul de muncă şi posturile ocupate. Pe de altă parte, promisiunea guvernului că în toamnă nu vor mai exista deconturi întârziate pare imposibil de respectat în acest moment, scrie money.ro.

Economia mondială pare să iasă încet din recesiuniea în care a fost adusă de criza creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat, însă unii experţi estimează deja că revenirea activităţii ar putea fi urmată de o prăbuşire puternică, conform scenariului pesimist al recesiunii în două etape, arată realitatea.net.

Firmele şi populaţia au economisit, în iulie, în valută. Datele BNR arată că depozitele au crescut, luna trecută cu 1,5% faţă de iunie, la echivalentul a 57 miliarde lei. În schimb, românii nu se mai împrumută de la bănci, informează antena3.ro.

Alte ştiri importante din economie

Piata vinului se intoarce la nivelul din 2007 (zf.ro)

Yahoo se extinde in Orientul Mijlociu prin achizitionarea unui portal arab (wall-street.ro)

SUA revizuieste in scadere deficitul bugetar, la 1.580 miliarde dolari (hotnews.ro)

La loc comanda: GM caută bani, ca să păstreze Opel! (evz.ro)

Ceasurile deşteptătoare, înlocuite de telefoanele mobile (capital.ro)

Nu rata mâine, la ora 8:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei