Anunţarea intenţia guvernului polonez de a vinde tot portofoliul pe care îl mai deţine în economie, raportul euopean în care se critică pasivitatea justiţiei din România şi Bulgaria faţă de corupţie şi închiderea pe minus a bursei de la Bucureşti sunt principalele ştiri ale momentului din domeniul .ro.

Guvernul polonez a declarat astrăzi că are în plan să acopere nevoia de bani a administraţiei cu sume provenite din privatizări. Planul executivului de la Varşovia este de a obţine până în 2010 36,7 miliarde zloţi (8,6 miliarde euro), spune capital.ro.

Raportul Comisiei Europene privind sistemul judiciar şi lupta împotriva corupţiei din România şi Bulgaria, dat astăzi publicităţii, a atras atenţia şi presei internaţionale. Bruxelles-ul sancţionează pasivitatea oficialilor bulgari şi români, titrează France Presse, iar Eubusiness anunţă că UE rămâne cu ochii pe România şi Bulgaria, încă un an, potrivit evz.ro.

Indicii bursieri de la Bucuresti au trecut pe minus in sedinta de miercuri, dupa doua cresteri spectaculoase in precedentele doua sedinte, cel mai redus declin fiind inregistrat pe SIF-uri. Indicele BET, al celor mai lichide zece companii, s-a depreciat cu 1,48%, pe o piata cu un declin mediu de 1,81%, in timp ce pe SIF-uri s-a consemnat un declin mediu de 0,7%. Valoarea totala a tranzactiilor a urcat la 35 de milioane de lei (8,3 milioane de euro), din care 5,4 milioane de lei reprezinta tranzactii cu obligatiuni, scrie zf.ro.

Alte ştiri importante din economie

Consumul de combustibil, minus 10% in S1 2009 (standard.ro)

Leul se mentine la 4,2350 unitati/euro (wall-street.ro)

SNCFR RA a intrat în insolvenţă (adevarul.ro)

România ar putea avea, la sfârşitul lui 2009, cel mai scăzut şomaj din Europa Centrală şi de Est (antena3.ro)

Nu rata mâine, la ora 8:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.