Conflictul dintre CE şi Ministerul Mediului din România pe tema taxei auto, precum şi procesul îndelungat de reducere sau anulare a acesteia, dar şi primele semne ale sfârşitului de epocă a construcţiei de malluri sunt principalele ştiri din domeniul .ro.

Taxa auto nu limitează vânzarea de maşini rulate, pentru că acestea reprezintă două treimi din piaţă, iar Ministerul Mediului ar trebui să răspundă dur somaţiei CE privind modificarea taxei auto, printr-o ofensivă legislativă de protecţie a mediului, apreciază preşedintele ACAROM, Constantin Stroe, spune capital.ro.

Comisia Europeană a solicitat joi României informaţii în legătură cu legislaţia românească privind aplicarea unei taxe de poluare pentru autoturisme, potrivit adevarul.ro.

Cel mult doua centre comerciale noi vor fi inaugurate pana la sfarsitul acestui an in orasele din afara Capitalei, fata de opt in aceeasi perioada a anului trecut, arata o analiza a ZF, pe baza informatiilor furnizate de catre dezvoltatori si consultanti imobiliari, susţine zf.ro.

Alte titluri importante din economie

Sectorul SIF de la Bursa cade cu circa 8% joi, influentat si de evolutia negativa a pietelor externe (standard.ro)

Emporiki Bank concediaza 1.500 de angajati si inchide 57 filiale in trei ani (wall-street.ro)

Guvernul a suspendat ajutorul de 200 de euro pentru PC-uri (financiarul.com)

Windows 7, mai ieftin decât Vista. Microsoft scade preţurile, din cauza crizei economice (antena3.ro)

Nu rata mâine, la ora 18:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI al zilei.