Modificarea regulilor jocului de către CNVM prin prevederea ca marii acţionari cu peste 33% să lanseze oferte publice de preluare, scăderea Bursei de la Bucureşti în prima zi a săptămânii şi prognozele negative ale Băncii Mondiale referitoare la evoluţia economiei româneşti pentru anul în curs sunt cele mai importante subiecte ale momentului din domeniul .ro.

CNVM a creat o portiţă pentru micii acţionari care au rămas captivi în companii deţinute de acţionari cu pondere masivă. Cei din urmă vor avea obligaţia de a face oferte publice pentru pachetele minoritarilor, scrie capital.ro.

Bursa de la Bucuresti a revenit pe minus luni, dupa ce joi si vineri a reusit sa inchida pe plus, cel mai mare declin fiind inregistrat pe SIF-uri, de 3,47%. Indicele BET, al celor mai lichide zece companii, s-a depreciat cu 2,6%, pe o piata cu un declin de 2,21%, relatează zf.ro.

Banca Mondiala s-a aliniat prognozei celorlate institutii internationale privind evolutia economiei romanesti, anticipand o contractie a produsului intern brut cu 4% in acest an, dar prevede o ajustare mai lenta a deficitului de cont curent, la 8,4% din PIB in acest an si 7,5% in 2010, wall-street.ro.

Alte titluri importante din economie

Pâine, doar din grâu românesc (evz.ro)

Apple: Peste un milion de telefoane iPhone 3G S vandute in primele trei zile de la lansare (hotnews.ro)

Studiu: Recesiunea a modificat modelul de operare a 88% dintre companiile globale (standard.ro)

Impozitul minim ar trebui aplicat din 2010, conform Avocatului Poporului (realitatea.net)

Nu rata mâine, la ora 8:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI al zilei.