Manifestaţia de protest a fermierilor, previziunile Finanţelor asupra evoluţiei economiei naţionale şi închiderea verde a bursei de la Bucureşti sunt cele mai importante subiecte ale momentului din domeniul .ro.

Aproximativ 2.000 de fermieri din 25 de judeţe ale ţării au protestat, azi, în Capitală, cerând îndeplinirea a zece revendicări, printre care se numără neaplicarea impozitului forfetar în agricultură, renegocierea cu UE a sprijinului acordat fermierilor în perioada 2010-2013 şi compensarea diferenţei dintre costurile de producţie  şi preţul de vânzare al laptelui, scrie capital.ro.

„După stoparea recesiunii in anul 2010, pentru care se previzionează o creştere economică aproape de zero (0,1%), în anul 2011 se aşteaptă relansarea activităţii economice şi, pe această bază, creşterea produsului intern brut cu 2,4%”, se arată în Programul de convergenţă pentru zona euro, varianta revizuită – 2008-2011, pe care Ministerul Finanţelor Publice l-a transmis Comisiei Europene, relatează hotnews.ro.

Optimismul generat de o posibilă îmbunătăţire a sănătăţii sistemului bancar din Statele Unite a adus un val de entuziasm şi pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), indicele BET urcând cu 2,70% în şedinţa de miercuri, în timp ce sectorul SIF a avansat cu peste 5%, potrivit standard.ro.

Alte titluri importante din economie

China vrea să producă 20% din energie din surse regenerabile, până în 2020 (antena3.ro)

CSA: Piaţa asigurărilor şi-a dublat pierderea în 2008 la 156 milioane euro, peste estimările managerilor din asigurări (zf.ro)

FMI: Evoluţia economiei României a fost sub aşteptări în T1 (realitatea.net)

Se înmulţesc cazurile de insolvenţă: Snack Attack şi Flamingo, citate la tribunal (wall-street.ro)

Nu rata mâine, la ora 8:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI al zilei.