La finalul lunii august 2012, numărul total de absolvenţi a depăşit 2.000. Cele mai populare cursuri şi simulări sunt ‘Îmbunătăţirea abilităţilor de vânzare’, ‘Comunicarea cu un manager dificil’ precum şi cursul ‘Managementul timpului’. Online Business School este gratuită şi disponibilă pentru orice manager român dintr-o companie cu până la 250 de angajaţi din zona urbană şi rurală.

Distribuţia geografică a numărului de absolvenţi, proporţională cu distribuţia cursanţilor Online Business School, arată că cel mai mare interes pentru dezvoltare personală şi perfecţionare îl au IMM-urile din zona Ilfov/Bucureşti, de unde provin peste 28% dintre absolvenţi.

Celelalte regiuni care au înregistrat rezultate apropiate sunt Moldova (regiunea NE) – 18,58%, Muntenia – 22,97% (Sud- 8,35%, SE – 9,19%, SV – 5,43%) şi Transilvania – 30,19% (NV – 11,81%, centru – 10,92%, V – 7,46%).

Datele privind profilul participanţilor Online Business School au arătat interesul companiilor de dimensiuni foarte mici, cu unul sau doi angajaţi şi resurse financiare limitate, pentru perfecţionare, 53% dintre managerii înscrişi în program provenind din astfel de companii.

Online Business School face parte din proiectul dezvoltat cu finanţare din partea Uniunii Europene, ‘Îmbunătăţirea competitivităţii IMM-urilor prin antreprenoriat durabil’ (ICIMM).

Platforma de e-learning bizschool.ro este dezvoltată, lansată şi operată de Romtelecom, Bluepoint IT Solutions şi OTEAcademy.

În a doua parte a lunii octombrie 2012, 16 persoane cu funcţii de conducere în IMM-uri şi mici antreprenori din România vor participa la un schimb de experienţă în Grecia. Pe parcursul celor cinci zile ale schimbului de experienţă în Grecia, managerii vor avea ocazia să viziteze trei companii din domeniile IT, FMCG şi HoReCa şi să ia parte la traininguri de afaceri susţinute de profesionişti cu experienţă.

Schimbul de experienţă va fi găzduit de OTEAcademy, la sediul său din Atena, şi va include vizite la sediile altor companii şi sesiuni în clasă.

Orice persoană care a absolvit până la 30 septembrie 2012 cel puţin un curs pe platforma de e-learning bizschool.ro, poate fi selectată pentru a participa gratuit la schimbul de experienţă.
Sursa: Agerpres