„Dacă la început, să recunoaştem, contractele semnate de Hidroelectrica au fost benefice companiei, începând din 2006 lucrurile s-au schimbat. În perioada 2006-2012, contractele au prejudiciat Hidroelectrica cu 1,1 miliarde de euro. Denunţarea celor şase contracte a fost justă, iar renegocierea celor patru contracte a adus preţuri substanţial majorate şi a adus venituri de 94 milioane de lei”, a afirmat Borza, transmite Agerpres.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica prezintă vineri raportul privind cauzele şi împrejurările care au dus la apariţia stării de insolvenţă a Hidroelectrica. Raportul cuprinde 479 pagini şi a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti în data de 16 august 2012.

Hidroelectrica şi-a solicitat insolvenţa în data de 15 iunie 2012, vestea venind ca o bombă pentru toată piaţa energiei şi mai ales pentru băncile finanţatoare ale companiei, care şi-au provizionat ca pierderi împrumuturile acordate.
Oricum, încă nu este clar cine anume din acţionarii Hidroelectrica a solicitat intrarea în insolvenţă a companiei, statul român sau Fondul Proprietatea, şi din ce motive cu adevărat.