A câștigat cel puțin 16 milioane de euro din vânzarea de apartamente și, ulterior, a cheltuit alte patru milioane de euro pe acțiunile lui Cristi Borcea la Dinamo. Din pasiune pentru fotbal, spune milionarul. Însă când vine vorba de afaceri, tot imobiliarele sunt cele mai bănoase. În mare, activitatea lui Ionuț Negoiță se limitează la apartamente, apartamente și iar apartamente. Contrar trendului, omul de afaceri a continuat să vândă locuințele din Popești-Leordeni și Rin Grand Hotel.

Potrivit milionarului, în ultimul an, a vândut 150 de unități în Confort City, proiectul rezidențial de la marginea Bucureștiului (mai are de vânzare încă 50 de apartamente), respectiv 170 din cele aflate în incinta hotelului. Estimează că va reuși într-un an și jumătate să „scape“ de toate apartamentele din Rin Grand, astfel încât profitul să-l investească în noi locuințe. Potrivit calculelor Capital, la o valoare medie de 50.000 de euro pe apartament, Ionuț Negoiță a vândut locuințe în valoare de 16 milioane de euro. „Anul 2012 este ceva mai bun ca 2011, prin urmare s-ar putea să investesc și în alte proiecte imobiliare“, declară omul de afaceri. 

Are în plan, tot la Popești-Leordeni, încă un bloc, cu 280 de apartamente, ale cărui lucrări urmează a fi demarate anul acesta. Rămân însă sistate câteva proiecte. Este vorba de clădirea pe care a ridicat-o lângă Confort City și care prevedea construcția unor apartamente și birouri. „Nu rentează o zonă de birouri cu suprafețe mari acolo. Momentan amân partea aceasta“, spune Negoiță, menționând că, de asemenea, proiectul de vile ce urmau a fi comercializate la prețuri sub 100.000 de euro este suspendat. „Probabil, îl voi începe în primăvară. Casele vor fi construite pe o suprafață de 12,5 hectare“, completează acesta. Potrivit lui Negoiță, proiectele sunt finanțate atât din surse  proprii, cât și din credite, valoarea datoriilor către bănci ridicându-se, în prezent, la 20 de milioane de euro.

Grad de ocupare sub 50% în hoteluri

Creșterea înregistrată pe segmentul imobiliar este valabilă și pentru cel hotelier, după cum declară Ionuț Negoiță, care are în portofoliu patru unități de cazare. După ce în anii precedenți a renovat hotelul Central și a făcut modernizările la Rin Grand, a venit rândul celor două hoteluri din Otopeni să fie renovate, bugetul alocat ridicându-se la trei-patru milioane de euro. Potrivit lui Negoiță, gradul mediu de ocupare a hotelurilor sale este de 45%.

200 mil. euro este averea lui Ionuț Negoiță potrivit ultimei ediții a TOP 300 Capital. Cele mai multe venituri sunt din imobiliare