Scăderea pentru a patra lună consecutiv a comerţului cu amănuntul în România, lansarea reţelei HSPA+ de către Vodafone şi posibilitatea ca Fondul Proprietatea să piardă acţiunile deţinute la companiile energetice de stat sunt cele mai importante subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din .ro.

România a avut în iulie al patrulea ritm de scădere anuală a comerţului cu amănuntul din Uniunea Europeană, după ce vânzările s-au redus cu 13,2%, într-un ritm de 14,7 ori mai rapid decât media înregistrată pe întreg blocul comunitar, potrivit datelor publicate de Eurostat, anunţă wall-street.ro.

Vodafone Romania a anunţat  introducerea urmatorului nivel de broadband mobil, HSPA+, care triplează vitezele de date mobile disponibile în prezent: de la 7,2 Mbps pana la 21,6 Mbps pentru download, şi de la 1,45 Mbps până la 5,7 Mbps pentru upload. Lansarea vine la o zi după ce Zapp a venit  pe piaţă  cu servicii la viteze similare, conform capital.ro.

Fondul Proprietatea ar putea pierde acţiunile deţinute la companiile energetice de stat. Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă, participaţiile Fondului Proprietatea la companiile care vor fi incluse în viitoarele companii energetice naţionale vor fi compensate cu acţiuni la alte societăţi comerciale, informează money.ro.

Alte titluri importante din economie

Petrică Uşurelu îşi întăreşte poziţia în Top 300 printr-un parteneriat de 750 mil. euro (capital.ro)

Vlad Muscalu: Nu este exclus ca ROBOR să ajungă la 10% (money.ro)

Reţeta americană pe piaţa românească de publicitate TV (wall-street.ro)

BCE menţine dobânda la minimul record de 1% (zf.ro)

Nu rata astăzi, la ora 18:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.