Topul celor mai ieftine carduri de debit, declaraţiile lui Pogea privind salariu mediu brut şi numărul foarte mic de locuinţe noi achiziţionale prin Prima Casă sunt cele mai importante subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din .ro.

Cele mai ieftine carduri de debit scot din buzunarele posesorilor o sumă medie de 32 de lei pe an. În cazul cardurilor Gold, însă, costul mediu poate ajunge şi la 300 de lei pe an, potrivit capital.ro.

Salariul mediu brut din sectorul public, estimat la 2.199 lei pentru acest an, va rămâne la fel în 2010, însă va creşte semnificativ până în 2015, cu 56% până la 3.430 lei, fără al 13-lea salariu, dar cu tot cu sporuri, potrivit datelor prezentate marţi de ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, anunţă money.ro.

Doar 19,5% dintre dosarele aprobate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) pentru achiziţionarea de locuinţe prin programul Prima Casă sunt pentru apartamentele construite după 2008, a declarat preşedintele instituţiei, Aurel Şaramet, conform wall-street.ro.

Alte ştiri importante din economie

Guvernul se aşteaptă ca PIB-ul României să crească anul viitor (wall-street.ro)

România, în Topul 30 al producătorilor eco (capital.ro)

90% din firmele de la sat au sub 10 angajaţi (zf.ro)

Valoarea proiectelor imobiliare din Capitală a scăzut în S1, pentru prima oară în ultimii 7 ani (dailybusiness.ro)

Madonna – 280 milioane de euro din concerte în doi ani (money.ro)

Nu rata astăzi, la ora 18:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.