Îmbunătăţirea încrederii investitorilor în economia românească, declaraţiile lui Valentin Lazea cu privire la prognozele FMI şi valoarea pachetului de relocare pentru cei care se  mută din provincie în Capitală sau invers sunt cele mai importante subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din .ro.

Încrederea investitorilor în economia României s-a îmbunătăţit semnificativ în perioada mai-iulie, însă continuă să se plaseze cu mult sub nivelul din intervalul similar al lui 2008, relevă un sondaj efectuat de Thomson Reuters şi Oesterreichische Kontrollbank(OeKB), potrivit capital.ro.

Prognoze realist-pesimiste! Aşa caracterizează economistul şef al Băncii Naţionale, Valentin Lazea, prognozele Fondului Monetar Internaţional cu privire la scăderea economiei cu aproape 10% în trimestrul al doilea şi cu 8-8,5 la sută pe întregul an. Valentin Lazea spune că, la finalul anului, declinul economic ar putea fi mai mic decât estimează FMI, anunţă money.ro.

În condiţiile în care angajaţii nu îşi mai permit să negocieze la sânge nivelul remuneraţiei, pachetul de relocare pentru cei care se încumetă să se mute din provincie în Capitală sau invers a scăzut aproape la jumătate în ultimele nouă luni, spun specialiştii în recrutare, conform wall-street.ro.

Alte ştiri importante din economie

Bursa bulgară, cea mai performantă din lume (capital.ro)

Sârbu:Va fi adoptat Codul de Bune Practici semnat cu partenerii, nu variantele propuse în Parlament (realitatea.net)

Băncile americane reiau angajările (wall-street.ro)

Merrill Lynch: Economia României va scădea cu 7,5% în 2009 (money.ro)

Ford se pregăteşte de delistarea Automobile Craiova de la Bursă (dailybusiness.ro)

Nu rata astăzi, la ora 18:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.