Datele Eurostat privind rata şomajului în rândul tinerilor din România, creditarea programului „Fermierul” de către BCR şi scăderea creditului neguvernamental sunt cele mai importante subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din .ro.

Tinerii sunt cele mai frecvente victime ale crizei în UE. Un studiu Eurostat arată că rata şomajului în rândul acestora a crescut mai repede decât în cazul altor categorii de populaţie. Astfel încât în prezent 5 milioane de tineri nu au un loc de muncă, cu un milion mai mulţi decât cu un an în urmă, potrivit money.ro.

BCR este interesată să participe în Programul fermierul. Din acest moiv, a semnat un protocol de colaborare cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), anunţă capital.ro.

Soldul creditului neguvernamental s-a situat la finele lunii iunie la 198,056 miliarde lei, în scădere cu 0,5% faţă de mai, dar mai mare cu 11,2% comparativ cu valoarea de la jumătatea anului trecut, potrivit datelor publicate, joi, de Banca Naţională a României (BNR), informează zf.ro.

Alte ştiri importante din economie

Tranzacţiile „Prima Casă” merg încet şi în provincie: Imoinvest a pre-contractat doar două locuinţe (dailybusiness.ro)

Ion Radu Zilişteanu: Băncile se folosesc de „Prima casă” pentru a atrage clienţi pentru alte produse (money.ro)

GarantiBank, numită cea mai bună bancă de Internet banking (ziare.com)

Manual de eficienţă online: Care sunt cele mai practice formate de publicitate (wall-street.ro)

În California, şi morţii sunt afectaţi de criza economică (realitatea.net)

Nu rata astăzi, la ora 18:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.