Ieşirea lui Dinu Patriciu din afacerea Rompetrol, reducerea dobânzilor datorită costurilor mici la creditele prin „Prima Casă” şi suspendarea de la tranzacţionare a acţiunilor Rompetrol Rafinare (RRC) şi Rompetrol Well Services (PTR) sunt cele mai importante subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din .ro.

Astăzi este ziua unui exit major în mediul de business din România. Dinu Patriciu a vândut restul de acţiuni pe care le mai deţinea la Rompetrol Group. Cumpărătorul a fost tot compania kazahă de stat KazMunaiGaz, informează capital.ro.

Dobânzile pe care băncile le vor practica la creditele pentru achiziţia de locuinţe prin programul „Prima Casă” ar putea determina o scădere a costurilor şi la celelalte tipuri de împrumuturi, consideră preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Radu Graţian Gheţea, potrivit zf.ro.

Acţiunile Rompetrol Rafinare (RRC) şi Rompetrol Well Services (PTR) au fost suspendate de la tranzacţionare pe Bursa de la Bucureşti, în vederea transmiterii unor informaţii care ar putea influenţa preţul titlurilor, investitorii speculând că ar putea fi vorba de anunţul unor oferte de preluare, anunţă tmctv.ro.

Alte titluri importante din economie

B`ESTFEST: Un festival de 3,3 milioane de euro (wall-street.ro)

Rusia ia în considerare un plan de salvare a băncilor, grav afectate de criză (standard.ro)

Legii salarizării unice: Lefurile din învăţământ, mai mici cu două salarii minime (tmctv.ro)

Moartea lui Michael Jackson a îngreunat funcţionarea site-urilor (capital.ro)

Ministrul Constantin Niţă, la RFI: Programul „Prima Casă” ar trebui să ieftinească locuinţele (hotnews.ro)

Nu rata astăzi, la ora 18:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI al zilei.