Blocarea proiectelor imobiliare a Ţiriac Imobiliare, previziunile privind revenirea economiei autohtone în cel de-al treilea trimestru al anului şi majorarea cu 16% a plasamentele investitorilor nerezidenţi în piaţa de capital autohtonă, în luna mai, sunt cele mai importante subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din .ro.

Ţiriac Imobiliare, parte a grupului Ţiriac Holdings, controlat de omul de afaceri Ion Ţiriac, a blocat, de la începutul anului, toate proiectele, mai puţin Residenz şi primele două faze din Stejarii, care ar putea fi finalizate în intervalul 2009-2010, potrivit capital.ro.

Economia României ar putea începe să îşi revină abia din trimestrul al treilea, a spus, joi, viceguvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR) Eugen Dijmărescu, care estima anterior că punctul de minim al crizei s-ar fi putut înregistra mai devreme, în trimestrul al doilea, anunţă tmctv.ro.

Plasamentele investitorilor nerezidenţi in piaţa de capital autohtonă s-au majorat cu 16% în luna mai, la 223,6 milioane lei (53,6 mil. euro), în timp ce investiţiile românilor s-au redus cu 12%, potrivit statisticilor Bursei de Valori Bucureşti, informează wall-street.ro.

Alte titluri importante din economie

Criza economică va incetini procesul de convergenţă a statelor membre UE din Est (zf.ro)

Ministrul Muncii: Finanţele vor decide dacă se va face sau nu o nouă rectificare bugetară (realitatea.net)

Administraţia americană impune nivelul de salarizare al directorilor de companii (tmctv.ro)

BCE monitorizează 25 de bănci (standard.ro)

Erste vede rate pozitive de creştere ale PIB în Europa în S2 (dailybusiness.ro)

Nu rata astăzi, la ora 18:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI al zilei.