Anunţul făcut de ministrul muncii privind reducerea contribuţiilor sociale pentru cei care menţin numărul de angajaţi sau creează locuri de muncă, plasarea României în topul ţărilor europene care oferă cele mai mici şanse de angajare şi scăderea cu 57% a înmariculărilor de maşini noi în primele cinci luni ale anului sunt cele mai importante subiecte ale momentului pe site-urile de ştiri din .ro.

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat marţi că angajatorii care menţin locurile de muncă ar putea beneficia de deduceri fiscale. „În maxim două-trei luni am putea să venim cu o formulă pentru ca, începând cu anul viitor, să vorbim despre anumite reduceri de taxe pentru cei care păstrează locurile de muncă”, a declarat ministrul, potrivit zf.ro.

România va înregistra una dintre cele mai mici rate de angajare din Europa, în trimestrul al treilea, având o previziune netă de angajare de -7%. România se situeaza astfel aproape la acelaşi nivel cu Irlanda şi Grecia şi sub nivelul Spaniei (-5%), Marii Britanii (-4%) şi al Italiei (-3%), arată studiul Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă, realizat de Manpower, cea mai mare companie de leasing de personal din lume, informează wall-street.ro.

Înmatriculările de automobile noi au căzut cu 57,5% în primele cinci luni, la 51.648 de unităţi, în timp ce înregistrările de maşini rulate au urcat cu 70,5%, la 117.429 de unităţi, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), precizează capital.ro.

Alte titluri importante din economie

Activele fondurilor mutuale au explodat cu 60% în 2009 (zf.ro)

Nica: Dobânzile băncilor pentru „Prima Casă” încă sunt mari pentru o familie tânără (capital.ro)

CSA: Piaţa romanească de asigurari a avansat cu circa 5% în primele patru luni (tmctv.ro)

Închide Publimedia toate ziarele locale? Blogerii confirmă, oficialii se abţin (dailybusiness.ro)

Nu rata astăzi, la ora 18:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI al zilei.