Una este în fruntea Commonwealth-ului, care cuprinde 54 de state şi aproape o treime din populaţia lumii. Cealaltă este un cunoscut star pop, care se îmbracă bizar. Potrivit Forbes, în clasament regina se află mai jos decât Lady Gaga.

Elisabeta a II-a ocupă doar locul al 41-lea pe lista întocmită de revista Forbes, fiind depăşită de celebrităţi din lumea filmului şi a muzicii, precum Beyonce Knowles – poziţia a 9-a şi Angelina Jolie – locul al 21-lea. Lady Gaga este a şaptea pe listă.

Poziţia slabă ocupată de regină reflectă opinia celor care au alcătuit clasamentul, potrivit căreia Majestatea Sa n-a avut o contribuţie semnificativă la evenimentele globale de anul trecut.

În fruntea listei se află Michelle Obama, prima doamnă a Americii, care a participat personal la numeroase campanii. Chiar şi Carla Bruni, soţia preşedintelui francez, o depăşeşte pe regină, ea ocupând locul al 35-lea.

Forbes şi-a schimbat criteriile care stăteau la baza redactării listei, acordând mai puţină atenţie poziţiei şi averii şi concentrându-se pe influenţa creativă şi pe spiritul antreprenorial.

Michelle Obama a înlocuit-o pe Angela Merkel, cancelarul german, în fruntea listei, datorită poziţiei sale de primă doamnă şi campaniilor împotriva obezităţii în rândul copiilor şi pentru drepturile familiilor militarilor.

Lady Gaga a intrat în top pentru că ‘a revigorat muzica pop’, arată echipa de la Fornes care a realizat clasamentul. Cântăreaţa de 24 de ani este şi o foarte bună femeie de afaceri, turneul ‘Monster’s Ball’ aducându-i un profit frumuşel.

O atenţie deosebită a fost acordată celor care folosesc reţele sociale ca Twitter. Acest lucru explică în parte de ce moderatoarea Ellen DeGeneres, care are 5 milioane de vizitatori pe internet, se situează pe locul al 10-lea. Ea este foarte implicată într-un program care vizează scăderea numărului de abuzuri asupra homosexualilor, lesbienelor, transsexualilor, bisexualilor sau a tinerilor cu probleme de orice fel. Până acum, 5 milioane de americani s-au alăturat acestui program.

Regina Elisabeta a II-a, singura britanică de pe listă, a fost pe locul al 42-lea anul trecut şi a urcat un loc, după ce s-a adresat Naţiunilor Unite, prima dată după 1957, încheie Daily Mail.