Problema protecţionismului,  devalorizarea leului şi averea britanicilor  sunt câteva dintre subiectele de astăzi din blogosferă.

La Davos, Putin şi Jiabao erau „cavalerii libertăţii”, luptând cu toate forţele împotriva protecţionismului. Într-adevăr, schimbarea regulilor comerţului mondial poate afecta decisiv atât exportatorii de produse finite cât şi pe cei de materii prime. Cu economiile destul de prost aşezate, cei doi atenţionau asupra consecinţelor nefaste ale revenirii unor practici comerciale pe care unii le dăduseră uitării, scrie trenduri.blogspot.com.

Devalorizarea interna (scaderea salarii si cheltuielilor publice) ramane la stadiul de teorie: Guvernul a anuntat a mai crescut cu un punct ponderea viitoare a cheltuielilor cu salariile in PIB, de la 6% la 7%. Intre timp, leul incepe sa testeze noi praguri de rezistenta, arată Mihai Marcu.

Conform unor date publicate de banca Halifax si citate de BBC, averea neta totala a cetatenilor Marii Britanii a scazut anul trecut de la £6.736 miliarde (€7,712 mld) la £5.921 miliarde (€6,790 mld), aceasta fiind prima scadere inregistrata din 2001 incoace, notează Cristian Orgonaş.

Alte titluri din blogosferă

Ce ne facem cu new media? (pr365.ro)

LG GW620, primul Android (dandragomir.biz)

Despre imobiliare, foarte, foarte pe scurt (hymerion.wordpress.com)

O nouă găselniţă a românilor: concediul medical în şomaj pentru rotunjirea veniturilor  (reflectiieconomice.zilisteanu.ro)

Nu rata astăzi, la ora 16:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI.