Alianţa bugetarilor,  economia Chinei şi cele 15 lucruri desfiinţate de internet sunt câteva dintre subiectele de astăzi din blogosferă.

Iată că ceea ce aşteptam de mai multe luni să se întâmple, s-a întâmplat. Aproape 800.000 de bugetari şi-au unit forţele pentru a lupta împotriva guvernului, cerând salarii mai mari, stoparea disponibilizărilor din sectorul de stat şi renunţarea la cele 10 zile fără plata pe care toţi bugetarii ar trebui sa le ia până la sfârşitul acestui an, scrie Cristian Orgonaş.

Prima ştire vine din partea premierului Wen Jiabao care, la Forumul Economic Mondial „Summer Davos”(desfăşurat la Dalian) a afirmat cu subiect şi predicat că recuperarea economică a Chinei este „unstable, unbalanced and not yet solid”. Este de-a dreptul admirabilă luciditatea unui lider care, dincolo de faptul că provine dintr-o ţară unde planificarea este obligaţie şi trebuie dusă la îndeplinire, are energia şi curajul necesare pentru a demonstra că, în ciuda unor speculaţii, executivul chinez este puternic ancorat în realitate, arată trenduri.blogspot.com.

Internetul a adus schimbări majore în vieţile noastre: activităţi care altădată ar fi fost îndeplinite în zile, acum sunt realizate în câteva secunde; îndemânări dezvoltate de-a lungul secolelor au devenit acum inutile; vieţile unor oameni nevinovaţi pot fi distruse de clipuri virale, iar activiştii îşi duc lupta împotriva regimurilor opresive folosind www-ul, notează pr365.ro.

Alte titluri din blogosferă

Schimbare la varf la Morgan Stanley (hymerion.wordpress.com)

Atentatele de la 11 septembrie nu au schimbat nimic (capital.ro/blog)

Intre doua devalorizari  (economiapentrutoti.blogspot.com)

Parteneriat trilulilu.ro si happyfish.ro, plus angajari  (victorkapra.ro)

Nu rata astăzi, la ora 16:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI.