Cursul euro-leu, recesiunea din România şi modul în care poate fi salvată economia românească  sunt câteva dintre subiectele de astăzi din blogosferă.

Săptămâna trecută am avut parte de două rapoarte/recomandări aparent contradictorii. Pe de o parte analiza Danske Bank, conform căreia leul este supraevaluat cu aproximativ 20%, iar pe de altă parte surprinzătorul mesaj venit dinspre Deutsche Bank conform căruia moneda naţională se va aprecia în următoarele 3 luni cu aproximativ 5.8%. Tradus în cifre ne-ar rezulta că Danske vede euro la 5 lei în timp ce DB la 4 lei. O diferenţă destul de mare pentru a putea fi considerată o „marjă de eroare”, notează „Trenduri Economice”.

Ţinând cont de datele din trimestrele 1 şi 2, şi de activitatea economică anemică din această perioadă, pe care o resimţim toţi cei din economia reală, activitate care ne indică tot o scădere de minim 5-6% şi pe trimestrul 3, ar însemna că dacă se va ajunge ca în trimestrul 4 creşterea economică să fie între -1 şi 1% (deci chipurile să avem parte de stabilizare), atunci trimestrul 4 ar urma să aibă o pondere în PIB undeva în jur de 33-33,5%, poate chiar spre 34%, uşor mai ridicat decât în ultimii ani când a fost în jur de 31-32%, arată „Balonul Imobiliar”.

„Scoate-ţi de la naftalină spiritul antreprenorial şi îmbogăţeşte-te. Pune pe roate o afacere, angajează oameni şi plăteşte-i decent. Fă o căruţa de bani şi cheltuie-i pe bunuri, servicii şi echipamente de producţie. Plăteşte taxe. Fă şi mai mulţi bani. Plăteşte şi mai multe taxe”, notează Cristian Orgonaş.

Alte titluri din blogosferă

Media: Tranzitia din print in online  (manafu.blogspot.com)

„Prima casă” în realitate (romaniadeieri.blogspot.com)

HTC Magic: pro şi contra (dandragomir.biz)

Va fi in 2010 mai rau decat in 2009? (khris.ro)

Nu rata astăzi, la ora 16:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI