Produsul Intern Brut, politicile keynesiene în raport cu ideile lui Daniel Dăianu şi câteva reflecţii pe marginea raportului de ieri al FMI sunt câteva dintre subiectele de astăzi din blogosferă.

Ca să vinzi o maşină ai nevoie de tablă şi deci de oţel şi deci de cărbune şi minereu de fier sau electricitate şi fier vechi ca să-l produci. Întregul proces de producţie este o lungă listă dinamică de entităţi economice care conlucrează pentru realizarea produsului final. Deoarece PIB se bazează doar pe produsele finale nu ia în considerare chiar fenomenul producţiei, arată Dan Şelaru.

Daniel Dăianu crede că politicile keynesiene şi-au demonstrat eficacitatea, scoţând economile vestice din criză, scrie Bogdan Glăvan.

În ciuda încasărilor reduse la buget, guvernul a lăsat liberă sarabanda cheltuielilor, nerealizând mai mult de o treime din planul de investiţii propus iniţial. Mai mult, a introdus impozitul minim, una dintre cele mai proaste măsuri pe care le putea lua, lovind în economia privată, cea care aduce grosul contribuţiei la bugetul de stat, notează Ion Radu Zilişteanu.

Alte titluri din blogosferă

Cât dai pe o instituţie publică? (andreeamarc.com)

O comparatie interesanta (trenduri.blogspot.com)

Satenii din Ludesti plang si acum dupa Lehman Brothers (hymerion.wordpress.com)

ANCOM confirmă: roamingul se activează aiurea la graniţele României (dandragomir.biz)

Nu rata astăzi, la ora 16:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI.