Al doilea şoc imobiliar, o propunere pentru impozitul pe proprietate şi ceea ce nu înţelege Băsescu în legătură cu FMI sunt câteva dintre subiectele de astăzi din blogosferă.

Cum timpul trece şi lucrurile par a se stabiliza, cred că a sosit momentul să vorbim de un alt ghimpe înfipt foarte adânc în inima băncilor. Este vorba despre imobilele comerciale, o problemă care nu s-a manifestat până acum, dar stă să explodeze, notează „Trenduri Economice”.

Câtă vreme grosul averii românilor e formată din avuţia imobiliară, mărirea impozitelor datorate de pe urma acestei avuţii e inevitabilă. Mărirea trebuie făcuta însă în aşa fel încât să nu fie afectaţi oamenii care nu au nicio vina că deţin o proprietate, scrie Manole.

După cum se ştie, România s-a angajat în acordul cu FMI să trimită banii de la această instituţie la BNR pentru susţinerea rezervei valutare. Direcţionarea acestor fonduri către bugetul de stat ar însemna că bugetul este in imposibilitatea de a acoperi cheltuielile curente, arată Ion Radu Zilişteanu.

Alte titluri din blogosferă

E criză! Ba nu e criză! (logec.ro)

Dizolvarea Flamingo, dezbatere pe 17 august (dandraomir.biz)

Toţi sunt numărul 1 (capslock.ro)

Jumatatea plina a paharului (orlando.ro)

Nu rata astăzi, la ora 16:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI.